Frankovka modrá

 
 
Objednejte si telefonicky +421 903 513 007,  +421 903 531 007
 
 

Kvalitní slovenská a světové vína u vás do 48 hodin

 
 
Vianoce_2016_1200_x_300_-_darčeková_krabičky_-_vývrtky.jpg Vianoce_2016_1200_x_300_-_darčekové_boxy.jpg Vianoce_2016_1200_x_300_-_J&J_Ostrožovič.jpg Vianoce_2016_1200_x_300_-_MS_1.jpg Vianoce_2016_1200_x_300_-_MS_2.jpg Vianoce_2016_1200_x_300_-_Ploskačka.jpg Vianoce_2016_1200_x_300_-_rustikálne_truhlice.jpg
 
 
 
Úvod > Odrůda arrow Frankovka modrá
 
Filter parametrov:
Výrobce vína
Barva vína
Druh vína
Odrůda
Atribut
Obsah cukru
Cenová hladina
 
 

Frankovka se proslavila již v 18. století na královském dvoře císařovny Marie Terezie. Svou popularitu si udržela dodnes - Frankovka je jedno z nejoblíbenějších a nejpopulárnějších červených vín na Slovensku.

 

Frankovka je víno ​​sytě červené barvy, která může přecházet až do tmavorubínové s fialovými odlesky. Ve vůni můžeme najít lesní ovoce, višně, třešně, švestky ale i čokoládu a skořici. Chuť vína je extraktivní, příjemně kořenitá s typickým dlouhotrvajícím vjemem. Pro ​​mladou Frankovku je typická tvrdost, náznaky travnaté aroma, která se mění při zrání vína na ostružinové tóny . Mladá frankovka je v chuti tvrdší, s čerstvými kyselinkou a vyššími tříslovinami, zráním se mění za sametové a hebké médium ...

 

Běžné frankovky dosahují lahvová zralost za 2 - 4 roky, frankovky dobrých ročníků dozrávají v rozpětí 4 - 8 let. Frankovku doporučujeme podávat při teplotě 16 až 18 ° C. Výborně se hodí k pečeným masům, ke zvěřině, kachně i husy, ke guláši, k jídlům z vnitřností, ke kořeněným jídlům k vyzrálým sýrům, k těstovinám v kořenité úpravě nebo i k některým druhém pizzy.

 

 
 

Frankovka modrá

Výrobci: 
Seřadit podle: Řadit vzestupně
Zobrazuji :