Nádherné, zajímavé Chardonnay burgundského typu, světoznámé oblasti, kde se rodí nejlepší Chardonnay na světě ... Pokud máte rádi Chardonnay s dotekem dřeva, Chardonnay s náznakem minerality a burgundské noblesy - toto je ta správná adresa ...
Skvělý terrior Čachtic je j edna z nejlepších destinací na Slovensku pro odrůdu Chardonnay. Dolomitické, vápencové podloží a jedinečná mikroklima dává odrůdě Chardonnay vyznít neobyčejným, jedinečným způsobem a na Čachtickém vínech vinařství Mrva & Stanko z této odrůdy je to opravdu znát.
Chardonnay, pozdní sběr ročníku 2015 z vinařství Mrva & Stanko je víno pěkné žlutozelené barvy jemnějšího odstínu, s nádhernou, pevnou minerální vůní s atraktivním závěrem plným burgundských tónů toastu, arašídového másla, či pečeného chleba.
Nádherná vůně potvrzuje, že víno zrálo a jeho část dokonce i kvasila v dřevěných sudech. Právě tento dotek vína se dřevem mu dává něco, na co u Chardonnay z Čachtic z minulých letech nejsme úplně zvyklí - namísto primární aromatika plné ovocných tónů Vás osloví krásně strukturální víno s více vrstvami vjemů.
Ve sklenici se Vám nabídne lahodné Chardonnay burgunského typu - chlebová kůrka, pečený toast, jemné tóny arašídů, či arašídového másla - to vše jsou nuance noblesního Chardonnay z Burgundska, světoznámého vinařského kraje, kde se rodí vari nejlépe Chardonnay na světě.
Proto pokud máte rádi noblesní, příjemně minerální Chardonnay poznamenány dotykem dřeva - toto víno určitě vyzkoušejte :)
ocenění:
Vinalies Internationales Paris 2017 - Zlatá medaile
Víno Tirnavia 2016 - Stříbrná medaile
Doporučujeme podávat:
Víno doporučujeme podávat při teplotě 11 - 13 ° C. Skvěle se hodí k různým úpravám vepřového masa, zda k mořským specialitám jako například ke grilovaným krevetám nebo carpacciu z tuňáka.
Charakteristika vína:
Alkohol: 13,0%
Cukernatost hroznů: 22,2 ° NM
Obsah kyselin: 6,55 g / l
Obsah cukru: 4,2 g / l
Původ hroznů: Malokarpatská vinařská oblast, Čachtice