Pinot Noir Oaked - Čachtice 2013, výběr z hroznů, suché, 0,75 l
Noblesní, elegantní, příjemně jemný, vícevrstvý Pinot Noir, který si Vás okamžitě získá nádhernou vůní višní a švestek s jemným dotykem dřeva. Právě zrání v barrikovom sudu dodává tomuto vínu jeho omamný a nepochybně atraktivní čokoládový tón ...
Mrva Stanko Pinot Noir Oaked - Čachtice 2013, výběr z hroznů, suché, 0,75 l
I toto noblesní, elegantní víno je důkazem, že odrůda Pinot Noir do Čachtic nepochybně patří.
Vždyť Rulandské modré z této oblasti je každoročně díky klimatickým, ale především půdním podmínkám výjimečné - až tak, že když Marie Terezie vydávala jednu ze svých dcer, několik sudů Pinot noir z Čachtic putovalo na královský svatební stůl ...
Kouzlo tohoto vína je ukryto zejména v půdním složení - ve vápencových půdách, tak podobným půdám v Burgundsku - oblasti, kde se provádí nejlépe Rulandské modré na světě ...
Skutečně, čachtické vápencové půdy dávají tomuto vínku příjemnou zamatovosť, noblesu, pevnost a eleganci. Víno je ve vůni nádherné - objevíte v něm ovocné tóny třešně, višně i švestky, znaky výborného a vyzrálého Pinotu.
Navíc toto výjimečné víno zrálo 15 měsíců v barrikových sudech - a právě tento dotek vína se dřevem mu dodává nový rozměr - jeho omamný a nepochybně atraktivní čokoládový tón ...
Chuť vína je půvabně elegantní, noblesní a jemná. Vyšší obsah taninů napovídá, že má dlouhý potenciál zrání (i 4 - 6 let), takže si ho klidně můžete doma archivovat i na pozdější výjimečné příležitosti.
Mrva Stanko Pinot Noir Oaked - Čachtice 2013, výběr z hroznů je atraktivní víno světle červené barvy, s impozantní vůní ovocné zamatovosti, s tóny zejména ostružiny maliny, ostružiny a moruše, s noblesními podtóny peckovin, podzimního listí, černého pepře a svůdné ovocné sladkosti.
V chuti je víno přitažlivě komplexně ovocné, s působivě pevnými tříslovinami a dlouhou dochutí.
Doporučujeme podávat:
Víno Pinot Noir vinařství Mrva Stanko doporučujeme podávat při teplotě 15 - 16 ° C.
Skvěle se hodí k k různým úpravám drůbežího nebo jehněčího masa, k pečenému bažantovi nebo holubů s nádivkou z foie gras nebo kachním prsům na medu a glazírovanou mrkví a také k zralým bílým a tvrdým sýrem.
Charakteristika vína:
Alkohol: 14,0%
Cukernatost hroznů: 23,4 ° NM
Obsah kyselin: 5,3 g / l
Obsah zbytkového cukru: 2,6 g / l
Původ hroznů: Malokarpatská vinařská oblast, Čachtice