Palava

 
 
 
Objednejte si telefonicky +421 903 531 007
 
 

Kvalitní slovenská a světové vína u vás do 48 hodin

 
 
Vianoce_2016_1200_x_300_-_darčeková_krabičky_-_vývrtky.jpg Vianoce_2016_1200_x_300_-_darčekové_boxy.jpg Vianoce_2016_1200_x_300_-_J&J_Ostrožovič.jpg Vianoce_2016_1200_x_300_-_MS_1.jpg Vianoce_2016_1200_x_300_-_MS_2.jpg Vianoce_2016_1200_x_300_-_Ploskačka.jpg Vianoce_2016_1200_x_300_-_rustikálne_truhlice.jpg
 
 
 
Úvod > Odrůda > Palava
 
Filter parametrov:
Výrobce vína
Barva vína
Druh vína
Odrůda
Atribut
Obsah cukru
Cenová hladina
 
 

Pálava je moravská odrůda pojmenována podle chráněné krajinné oblasti Pálava. Vznikla křížením odrůd Tramín červený a Müller Thurgau. Odrůdu Pálava vyšlechtil Ing. Jozef Veverka - do státní odrůdové knihy byla zapsána v roce 1977.

 

Toto víno má charakter podobný Tramínu, je plné, harmonické, korenisté s krásnou a výraznou arómou. Má zlatožltú farbu, vo vôni i v chuti môžete nájsť jemné korenie, muškátové i vanilkové tóny. Pálava je čoraz populárnejšia odroda, nepochybne aj pre jej zaujímavú, príjemnú a hladkú decentnú korenistú chuť  a tiež pre jej tóny zrelého ovocia, medu a bieleho korenia. Odporúčaná teplota na podávanie je 10 – 12° C.

 

Pálava se hodí ke kořeněným jídlům, k paštikám, k specialitám asijské kuchyně, ale také k uzeným a páření sýrem. Je vhodná k bílému masu, drůbeži, grilovaným rybám. 

 
 

Palava

Výrobce: 
Seřadit podle: Řadit vzestupně
Zobrazuji: