Cabernet Sauvignon

 
 
 
Objednejte si telefonicky +421 903 531 007
 
 

Kvalitní slovenská a světové vína u vás do 48 hodin

 
 
Vianoce_2016_1200_x_300_-_darčeková_krabičky_-_vývrtky.jpg Vianoce_2016_1200_x_300_-_darčekové_boxy.jpg Vianoce_2016_1200_x_300_-_J&J_Ostrožovič.jpg Vianoce_2016_1200_x_300_-_MS_1.jpg Vianoce_2016_1200_x_300_-_MS_2.jpg Vianoce_2016_1200_x_300_-_Ploskačka.jpg Vianoce_2016_1200_x_300_-_rustikálne_truhlice.jpg
 
 
 
Úvod > Odrůda > Cabernet Sauvignon
 
Filter parametrov:
Země původu
Výrobce vína
Barva vína
Vinařská oblast
Druh vína
Barva vína
Odrůda
Odrůda
Atribut
Klasifikace
Obsah cukru
Ročník
Obsah cukru
Cenová hladina
 
 

Cabernet Sauvignon - nepochybně král červených vín. Nádherná červená odrůda která vznikla (pravděpodobně) zkřížením odrůd   Sauvignon blanc  a Cabernet franc . Tvoří základ těch největších a nejlepších vín světa - legendárních vín z Bordeaux jako například Chateau Latour, Chateau Margaux, zda Chateau Lafite ...

 

Vína odrůdy Cabernet Sauvignon jsou krásné rubínově-červené barvy, bohaté na tanin, mají skvělou a výraznou chuť i aroma a jsou přímo předurčeny pro zrání v dřevěných sudech. Chuť i vůně často obsahují tóny černého rybízu, fialek, ale i dřeva a tabáku. Cabernet Sauvignon má svou nespornou noblesu, šarm a eleganci.  Má příjemný odrůdový charakter, je pěkně kořeněné, s vyšším obsahem kyselin. Ve vůni můžeme objevit tóny třešní i švestek, ale také pepř, fialky a jemný anýz. V chuti se Cabernet Sauvignon prezentuje měkkou tříslovinkou, v náznacích mletým černým koření s čokoládově - bylinou dochutí.

 

Cabernet Sauvignon potřebuje dozrávat v láhvi 2 - 5 let, vína z dobrých ročníků s potenciálem je dobré nechat zrát i 5 až 10 let.

 

Cabernet Sauvignon doporučujeme podávat při teplotě 16 až 18 ° C. Vína této odrůdy jsou ideální k specialitám ze zvěřiny, k plísňovým sýrům, steakům, biftekem, hovězímu a vepřovému masu. Doporučujeme vyzkoušet i ke kachně či husy.

 
 

Cabernet Sauvignon

Výrobce: 
Seřadit podle: Řadit vzestupně
Zobrazuji: