Cabernet Sauvignon Solaris, r. 2019, suché, 0,75l
Cabernet Sauvignon Solaris je krásné bordově červené barvy, ve které se objevuje karmínová nota. Vůně intenzivně herbální s tóny červeného rybízu a divokých višní se velkolepě snoubí s osvěžující chutí peckového ovoce.
Kód:003388
Dostupnost
Toto zboží není v současné době k dispozici.
Dostupnost: 5
Dostupnost: Do 48 hodin (v pracovní dny)
Barva vína:Červené víno
Odrůda:Cabernet Sauvignon
Atribut:akostné víno
Obsah cukru:Suché
Ročník:2019
Symbolem kolekce Solaris je slunce, tufový kámen a ještěrka, která si ráda vychutnává sluneční paprsky na kamenitém podloží vinic. Staré vinařské příběhy říkají, že víno činí jedinečným jen jedinečné hrozny. Míst, kde se takové hrozny rodí je jen pár. Příkladem je i hon Vitályus, který je součástí 55 hektarů tokajských vinic vinařství J&J Ostrožovič.
Svahy zalité sluncem... na kamenech se celé dny vyhřívají vzácné ještěrky zlaté /Lacerta Aurea/. Téměř do půlnoci si vychutnávají sálající teplo... do bílého rána hledají potravu a svými drápky neúnavně provzdušňují kořeny révy.
Zde se zrodil východoslovenský Cabernet Sauvignon Solaris. 2019 - víno krásné bordově-červené barvy - víno s nádhernou a intenzivní herbální vůní připomínající zelené rybízové poupata posypané majoránkou, zabalené bobulkami červeného rybízu a divokých višní.
Osvěžující chuť tohoto příjemného vína s dominantním tónem peckového ovoce je podpořena vyšším obsahem tříslovin a pikantně působící ovocnou kyselinkou.
Řezký cabernet ze Zemplína potvrzuje zážitek z ochutnávky zejména ve společnosti dobrého jídla.
Doporučujeme podávat:
Víno doporučujeme podávat při teplotě 15-17 °C.
Doporučené menu: Pomalu pečená hovězí hruď v červeném víně se šafránovou omáčkou aioli a grilovanými sladkými brambory.
Charakteristika vína:
- Alkohol: 14,5 %
- Cukernatost hroznů: 24,0 °NM
- Obsah kyselin: 5,4 g/l
- Obsah cukru: 3,5 g/l
- Původ hroznů: Východoslovenská vinohradnická oblast, hon Vitályus