Brazílie Yellow Bourbon Dona Nenem, Scr. 16 up, pulped natural, 1000 g, zrnková káva, 100 % arabica, 250 g
Brazilská káva Yellow Bourbon patří mezi jemnější alternativy brazilských káv, je to káva s lahodnou sladkostí po čokoládě a středním tělem. patří mezi známé a velmi oblíbené brazilské kávy.
Kód:000850
Dostupnost
Toto zboží není v současné době k dispozici.
Dostupnost: 555
Dostupnost: Litujeme, produkt je dočasně vyprodán
Země původu:Brasil
Kategorie:Zrnková káva
Obsah kofeinu:Kofeínová káva
Druh kávy:100 % arabica
Hmotnost:1 000 g
Yellow Bourbon je nejvíce ceněnou brazilskou kávou, je tradiční varietou arabiky. Dozrálé zrna brazilské kávy Yellow Bourbon jsou žluté barvy. tato káva se zpracovává hlavně metodou puled natural - což znamená něco mezi praním a neprané kávou. Slupka a dužina jsou odstraněny hned po sklizni a káva se v pergamine dosušuje na slunci.
Kávička má jemnou aciditu, pěkné střední tělo a velmi lahodnou čokoládovou sladkost. Z brazilských káv jde o nejkomplexnější kávu.
Ladhu je svahilsky slovo a znamená "vůně". Název ladhu vznikl při přivonění k šálku s touto kávou. Pro tuto kávu je dovoleno minimální množství drobných defektů tak, aby to nemělo žádný vliv na chuť. Typické pěstování v této oblasti je ve výšce kolem 1500 - 1700 m nm. Velmi kvalitní káva často pochází od malých farmářů. Tyto kávy jsou promyty vodou přímo z řeky, která protéká v daném regionu. Sklizeň probíhá v období listopad - prosinec.
Profil kávy je velmi unikátní a vyznačuje se intenzivní citrusovou chutí a tóny vanilky.
Začátky pěstování kávy
Přestože Keňa se nachází v bezprostřední blízkosti Etiopie, tedy místa, kde káva byla objevena, začala se zde tato plodina pěstovat až koncem 19. století (první úroda v roce 1896) díky farmářské práci na misijních stanicích, odkud se rozšířila do všech vhodných oblastí v Keni. Přijatelná klima náhorních plošin, vulkanická půda, úspěšně šlechtěné odrůdy jako i vládní podpora kávového průmyslu s ochranou kávovníku a přísnou kontrolou kvality tvoří ideální podmínky pro pěstování výjimečných kávových zrn. Tato špičková káva patří mezi nejvyhledávanější kávy světa a mnoha odborníky byla označena za nejlepší kávu 20. století, což je pravděpodobně způsobeno její jasnou aroma a příjemnou chutí zkrášlení tóny citrónu a lesních plodů.
- Více na: http://www.dobrakava.eu/sk/eshop/kava/kenya-zrnkova-kava-200g-detail#sthash.20V4Z6Fn.dpuf
Ladhu je svahilsky slovo a znamená "vůně". Název ladhu vznikl při přivonění k šálku s touto kávou. Pro tuto kávu je dovoleno minimální množství drobných defektů tak, aby to nemělo žádný vliv na chuť. Typické pěstování v této oblasti je ve výšce kolem 1500 - 1700 m nm. Velmi kvalitní káva často pochází od malých farmářů. Tyto kávy jsou promyty vodou přímo z řeky, která protéká v daném regionu. Sklizeň probíhá v období listopad - prosinec.
Profil kávy je velmi unikátní a vyznačuje se intenzivní citrusovou chutí a tóny vanilky.
Začátky pěstování kávy
Přestože Keňa se nachází v bezprostřední blízkosti Etiopie, tedy místa, kde káva byla objevena, začala se zde tato plodina pěstovat až koncem 19. století (první úroda v roce 1896) díky farmářské práci na misijních stanicích, odkud se rozšířila do všech vhodných oblastí v Keni. Přijatelná klima náhorních plošin, vulkanická půda, úspěšně šlechtěné odrůdy jako i vládní podpora kávového průmyslu s ochranou kávovníku a přísnou kontrolou kvality tvoří ideální podmínky pro pěstování výjimečných kávových zrn. Tato špičková káva patří mezi nejvyhledávanější kávy světa a mnoha odborníky byla označena za nejlepší kávu 20. století, což je pravděpodobně způsobeno její jasnou aroma a příjemnou chutí zkrášlení tóny citrónu a lesních plodů.
- Více na: http://www.dobrakava.eu/sk/eshop/kava/kenya-zrnkova-kava-200g-detail#sthash.20V4Z6Fn.dpuf
Ladhu je svahilsky slovo a znamená "vůně". Název ladhu vznikl při přivonění k šálku s touto kávou. Pro tuto kávu je dovoleno minimální množství drobných defektů tak, aby to nemělo žádný vliv na chuť. Typické pěstování v této oblasti je ve výšce kolem 1500 - 1700 m nm. Velmi kvalitní káva často pochází od malých farmářů. Tyto kávy jsou promyty vodou přímo z řeky, která protéká v daném regionu. Sklizeň probíhá v období listopad - prosinec.
Profil kávy je velmi unikátní a vyznačuje se intenzivní citrusovou chutí a tóny vanilky.
Začátky pěstování kávy
Přestože Keňa se nachází v bezprostřední blízkosti Etiopie, tedy místa, kde káva byla objevena, začala se zde tato plodina pěstovat až koncem 19. století (první úroda v roce 1896) díky farmářské práci na misijních stanicích, odkud se rozšířila do všech vhodných oblastí v Keni. Přijatelná klima náhorních plošin, vulkanická půda, úspěšně šlechtěné odrůdy jako i vládní podpora kávového průmyslu s ochranou kávovníku a přísnou kontrolou kvality tvoří ideální podmínky pro pěstování výjimečných kávových zrn. Tato špičková káva patří mezi nejvyhledávanější kávy světa a mnoha odborníky byla označena za nejlepší kávu 20. století, což je pravděpodobně způsobeno její jasnou aroma a příjemnou chutí zkrášlení tóny citrónu a lesních plodů.
- Více na: http://www.dobrakava.eu/sk/eshop/kava/kenya-zrnkova-kava-200g-detail#sthash.20V4Z6Fn.dpuf
Ladhu je svahilsky slovo a znamená "vůně". Název ladhu vznikl při přivonění k šálku s touto kávou. Pro tuto kávu je dovoleno minimální množství drobných defektů tak, aby to nemělo žádný vliv na chuť. Typické pěstování v této oblasti je ve výšce kolem 1500 - 1700 m nm. Velmi kvalitní káva často pochází od malých farmářů. Tyto kávy jsou promyty vodou přímo z řeky, která protéká v daném regionu. Sklizeň probíhá v období listopad - prosinec.
Profil kávy je velmi unikátní a vyznačuje se intenzivní citrusovou chutí a tóny vanilky.
Začátky pěstování kávy
Přestože Keňa se nachází v bezprostřední blízkosti Etiopie, tedy místa, kde káva byla objevena, začala se zde tato plodina pěstovat až koncem 19. století (první úroda v roce 1896) díky farmářské práci na misijních stanicích, odkud se rozšířila do všech vhodných oblastí v Keni. Přijatelná klima náhorních plošin, vulkanická půda, úspěšně šlechtěné odrůdy jako i vládní podpora kávového průmyslu s ochranou kávovníku a přísnou kontrolou kvality tvoří ideální podmínky pro pěstování výjimečných kávových zrn. Tato špičková káva patří mezi nejvyhledávanější kávy světa a mnoha odborníky byla označena za nejlepší kávu 20. století, což je pravděpodobně způsobeno její jasnou aroma a příjemnou chutí zkrášlení tóny citrónu a lesních plodů.
- Více na: http://www.dobrakava.eu/sk/eshop/kava/kenya-zrnkova-kava-200g-detail#sthash.20V4Z6Fn.dpuf