Nádherný Veltlín vyrobený kryomaceráciou oceněn na prestižní mezinárodní soutěži Vinalies Internationales Paris 2016 skvělou - zlatou medailí. Vychutnejte si i Vy toto skvělé Veltlínské zelené v podání jednoho z nejlepších vinařství na Slovensku ...
Veltlínské zelené kryo - Šenkvice, r. 2015 je nepochybně velmi příjemným překvapením . Jde o velmi zajímavé, atraktivní víno, jehož jedinečnost je dána i jeho ne každodenním zpracováním - kryomaceráciou.
Kryomacerácia je proces nakvášení rmutu při výrobě vína, který probíhá při nízkých teplotách. Cílem je zachování a zvýraznění aromatického profilu vína, což se v případě tohoto vína skutečně i podařilo.
Toto Veltlínské zelené svou chutí a profilem má co nabídnout - krásnou světlezelenou barvu, jemně ovocnou vůni čerstvých jablek, grapefruitu, lučních květů i atraktivní minerálně-zemité tóny doplněné o působivou medovou kořenitost. Víno je v chuti šťavnaté s jemnými tóny medu a bílého pepře, výborně vybalancované, harmonické, komplexní, jemně a přívětivě kořeněné.
Nechte se i Vy unést jeho nádhernou ovocnou vůní grapefruitu a zelených jablek, podbarvení jemnými květinovými a minerálně-zemitými tóny a působivou medovou korenistosťou. Poznejte jeho výraznou, ovocně plnou chuť harmonicky doplněnou šťavnatými kyselinami a ovocně nasládlou dochutí.
Doporučujeme podávat:
Víno doporučujeme podávat při teplotě 11 - 12 ° C k telecímu či vepřovému masu. Víno je vhodné ik teplým úpravám tresky, candáta, či mořského jazyka. Skvělé víno na popíjení s přáteli na letní terase.
Ocenění vína:
Vinalies Internationales Paris 2016 - Zlatá medaile
Národní salon vín ČR 2016 - Vítěz kategorie tichých suchých bílých vín
Charakteristika vína:
Alkohol: 12,5%
Cukernatost hroznů: 21,2 ° NM
Obsah kyselin: 6,06 g / l
Obsah cukru: 2,4 g / l
Původ hroznů: Malokarpatská vinařská oblast, Šenkvice